Promoband

De Promoband bestaat uit een groep dynamische mensen die jong van geest zijn. Het doel van de Promoband is een instaporkest te zijn voor jong en oud die muziek wil komen maken. Ook mensen die al enige tijd muziek maken zijn welkom in dit orkest. De repetitites vinden elke zondagmorgen plaats van 10h30 tot 12h00.
De Promoband legt de nadruk op het plezier dat rond muziek maken hangt. Want samen muziek maken is een kippenvel moment, en alles dat er rond hangt helpt alleen maar mee. De Promoband is het uithangbord van onze fanfare, iedereen die bij ons een instrument leert spelen komt ooit terecht in de Promoband.

Ontstaan
Onze promoband is ontstaan uit wat we vroeger de “jeugdfanfare” noemden. In 2007 kwam er een keerpunt voor deze groep. Ook veel volwassenen willen beginnen muziek maken. Omdat we deze mensen ook de kans willen geven in een instaporkest te beginnen musiceren, kreeg de Promoband het daglicht te zien. Wanneer je bij ons toekomt krijg je eerst de nodige notenleerlessen, vervolgens mag je een instrument kiezen waarop even geoefend moet worden alvorens je in ons Promoband orkest terecht komt. De Promoband brengt allerhande soorten muziek. Dit kan popmuziek, jazzmuziek, klassieke muziek, originele muziek,.. zijn. We proberen het niveau niet te hoog te leggen zodanig dat iedereen mee kan.
 

Promobandconcert
Op het eerste weekend van oktober heeft de Promoband haar jaarlijks concert. Dit is een origineel concert dat elk jaar opnieuw rond een thema draait. Alles wordt aangepast naar dat thema. De zaal wordt ingekleed, de drankjes aangepast, de outfits worden gekozen. Kortom er valt heel wat te luisteren en rond te kijken op het promobandconcert.
 

Concert on demand
We komen zoveel mogelijk naar buiten met de promoband. We hebben een vast programma waarmee we evenementen kunnen opluisteren. Neem contact op voor meer info.
 

Nevenactiviteiten
Naast muzikale activiteiten organiseert de promoband een aantal nevenactiviteiten om wat geld in het laatje te brengen. Zo hebben we onze jaarlijkse ontbijtkorvenactie in Beerzel en omstreken. Deze actie neemt telkens plaats rond Valentijn en is al vier jaar op rij een groot succes. Dankzij iedereen die ons steunt kunnen wij nieuwe muziekwerken aankopen en ons kamp deels bekostigen.
 

Tweejaarlijks muziekkamp
Om de twee jaar trekt de Promoband er samen op uit om een weekje samen muziek en plezier te maken. Het muziekkamp wordt georganiseerd door de vrijwillige leiding en kan dankzij de vele helpers tot stand komen! Voornamelijk samen muziek maken, plezier maken, eens kwissen, lekker eten,… staan hier op het programma. Iedereen die zin heeft kan meegaan op kamp. We repeteren er dagelijks aan nieuwe werken en als het weer het toelaat gebeuren de repetities buiten. In 2011 en 2013 gingen we in juli een week naar de Ardennen (Chanly). In 2015 gingen we naar La dependance in Wigny In 2017 gaan we een weekje op buitenlands kamp naar Nederland. (bekijk zeker ook onze foto's op de website) Een leuk weetje: In 2013 werd onze vereniging uitgekozen tot leukste vereniging van Vlaanderen door radiozender #MNM