Onze dirigent

Pascal Ots, zelf trombonist, hanteert sinds juni 2016 het dirigeerstokje bij "De Gouden Lier". Hij werd van jongs af aan geïnfecteerd met het muziekvirus en het heeft hem sindsdien niet meer losgelaten. 
Binnen "De Gouden Lier" leidt hij het fanfare orkest, het instaporkest (met de jongste muzikanten) en de Promoband.
Hij combineert dit alles met een voltijdse job bij KBC.

Nadat Pascal ervoor gekozen had verder te studeren in muziek (of nadat muziek gekozen had verder te gaan met Pascal), ging hij trombone studeren aan het Lemmensinstituut.
Vervolgens werd hij meester in muziek aan het koninklijk conservatorium in Antwerpen, waarna hij verschillende opleidingen HaFaBra directie volgde bij Dirk Brossé, Dirk De Caluwé en Jan Hadermann.

Als trombonist heeft hij freelance gespeeld bij verschillende professionele orkesten: I Fiaminghi, De Beethovenacademie, De VLOS, Il Novicento en Champs D'action

Zijn eerste ervaring als dirigent deed hij op bij Koninklijke fanfare St- Rosalia (Edegem) en Koninklijke fanfare Nut en Vermaak (Ravels).
Nadien dirigeerde hij ook de jeugdharmonie St-Cecilia (Schelle), Koninklijke fanfare Willen is Kunnen Berendrecht en Koninklijke Fanfare De Vlaamse Leeuw Kampenhout/Relst.

De uitdagingen op zijn programma en dat van de muzikanten:
- Promobandconcert 
- Kerstconcerten
- Paasconcerten
- Verzoekconcerten